Omi Ryunosukek eta Naiara Irigoyenek irabazi dute X. Zegama-Aizkorri kilometro bertikala - Lasterketak.eus Omi Ryunosukek eta Naiara Irigoyenek irabazi dute X. Zegama-Aizkorri kilometro bertikala - Lasterketak.eus

Omi Ryunosukek eta Naiara Irigoyenek irabazi dute X. Zegama-Aizkorri kilometro bertikala

Zegama Aizkorri 2024ko asteburuan inauguratu zen Kilometro Bertikalean gailendu dira, 36’43″ eta 44’03″ko kronoarekin, hurrenez hurren.

Gaurkoa asteburu gogor bateko lehen proba izan da, eta igandean 23. maratoia biziko du luxuzko kartel batekin.

2024ko maiatzaren 24a.- Zeru garbiarekin eta eguzki argiarekin altxatu da gaur arratsaldean Zegama-Aizkorri lasterketaren 23. edizioa, Kilometro Bertikalaren hamargarren edizioarekin. Iaz, proba horren ibilbidea laburtu egin zen, baldintza meteorologiko zorrotzak zirela eta. Zegama, ordea, Zegama da, eta ez du zerikusirik iaz erakutsi zuen aurpegiarekin, lasterketako lehen egun honetan eskaini duen eguraldi onarekin, proba tekniko bezain leherkor honetan lehen garaipenak ikusi baititu. Omi Ryunosuke japoniar gazteak eta Naiara Irigoyenek bigarren garaipena jarraian lortu dute, 36’43″ eta 44’03″ ko denborarekin, hurrenez hurren.

Guztira 254 parte hartzailek egin dituzte ibilbideko 3.000 metroak 1.015 metroko desnibelarekin eta baso baten gainean, azken igoera zorrotz batekin. Publikoak, Zegaman ohikoa den bezala, parte-hartzaileak babestu ditu eta giro aparta sortu du helmugan. Gizonezkoetan Omi Ryunosuke Kyotoko atleta gazteak irabazi du Ïu Net (37’00″) eta Jordi Boleten (37’34″) aurretik. Maiatzean, Ryunosukek Transvulcania-ko kilometro bertikala ere eskuratu zuen.

Emakumezkoetan, Naiara Irigoyenek, igandeko maratoian ere parte hartuko duenak, pronostiko onak egin ditu eta bigarren urtez jarraian irabazi du proba, Laia Montoya (44’42″) eta Ainhoa Sanzen (46’00″) aurretik.

Errekorra Oriol Cardona (32’59″ 2022an) eta Laura Orgué (41’40” 2017an) atleta katalanek dute.

ADIERAZPENAK
Omi Ryunosuke: “Oso pozik nago garaipenarekin. Ibilbidea oso polita eta ikusgarria iruditu zait. Nire hirugarren aldia da Zegaman. Lehenengo urtean lasterketa ezagutzera eta animatzera etorri nintzen, iaz maratoia korritu nuen, eta aurten distantzia laburretan zentratuago nago “.

Naiara Irigoyen: “Oso pozik nago hirugarrenez hemen egoteagatik. Egia esan, amaiera gogorra egin zait, baina jende asko zegoen animatzen eta horrek indarra eman dit. Orain nire helburua iganderako prestatzea da. Bihar ondo errekuperatzen saiatuko naiz, atseden hartzen eta lo asko egiten. Maratoia iaz baino denbora hobearekin errepikatzeko gogo handia dut. Aurreko denboraldian ez nituen hain lasterketa luzeak egin, baina aurten ordu gehiago egin ditut entrenatzen, beraz, denbora pixka bat jaitsi eta berdin gozatzea espero dut. Nirea bertikalak dira, eta igandean maratoia badut ere, ezin nion proba hau egiteari utzi “.

Lasterketa osorik telebistan ematea
23. edizioan, Zegama-Aizkorri streaming bidez jarraitu ahal izango da, lau hizkuntzatan: gaztelaniaz, lasterketako Youtubeko kanalean; euskaraz, ETB1en; katalanez, Televisió de Catalunyako Esports 3ren bitartez; eta ingelesez, Golden Trail World Series-eko Youtubeko kanalarekin konektatuz.