Web
Analytics
Salomon taldeko atleta munduko elitean sendotu da, Golden Trail World Series 2024ko sailkapen orokorrean hirugarren geratu ostean - Lasterketak.eus Salomon taldeko atleta munduko elitean sendotu da, Golden Trail World Series 2024ko sailkapen orokorrean hirugarren geratu ostean - Lasterketak.eus

Salomon taldeko atleta munduko elitean sendotu da, Golden Trail World Series 2024ko sailkapen orokorrean hirugarren geratu ostean

MALEN OSA © Xabier Agirre

Malen Osa: “Oso urte gogorra izan da, eta munduko zirkuiturik onenean hirugarrena izatea sinestezina da”

Hirugarren postu honekin Malenek bere erregulartasuna erakutsi du, eta honenbestez, Zegama-Aizkorrin bigarren postua lortu duen denboraldiari bukaera borobila eman dio.

2024ko urria.- Salomon taldeko Malen Osa atletak amaiera bikaina eman dio denboraldi ikusgarri bezain zailari; asteburu honetan Ascona-Locarno (Suitza) luxuzko eszenatokian jokatu den, 2024ko Golden Trail World Serieseko finalak direla eta. Final bat, emakumezkoena kasu honetan, non Osak bederatzigarren postua urratu zuen, eta horri esker txapelketako sailkapen nagusiko podiumera igo zen (hirugarren).

Oso hunkigarria izan zen final batean Malen Osak bederatzigarren postua lortu zuen 2:20:05eko denborarekin, lasterketa borrokatu, sufritu eta disfrutatu baten ostean: “Lasterketa super azkarra atera da eta lehen kilometroak oso azkarrak ziren eta azkar sentitu naiz baina pixka bat larritu naiz, aurrean jende asko nuela ikusten nuelako. Igotzen hasi garenean nire erritmoa berreskuratu ahal izan dut eta energia asko berreskuratu dut eta aurkari zuzenetara iritsi naiz. Azkenean asko moztu dut, baina azken igoera oso gogorra zen eta kilometro pare bat gehiago beharko nituen helmugan lehenago sartzeko”, azaldu du Salomoneko atletak, sailkapen nagusian podiuma lortuta espezialitateko munduko elitean berresten du . “Oso pozik nago lehiatu ahal izan dudalako. Sailkapen nagusiko hirugarren postuak erakusten du oso konstantea izan naizela urte osoan, eta oso pozik nago, munduko zirkuiturik onenean hirugarren geratzea sekulakoa delako. Oso urte gogorra izan da eta harro nago dena eraman eta borrokatu dudan moduagatik”, dio epaiak.Denboraldi honetan, Asiako biran bi bosgarren postu lortu ondoren, Malenek bigarren postua lortu zuen Zegama Aizkorri ospetsuan, maratoi distantzian bere debuta izan zen hartan. Zirkuituko beste probetan zuen sendotasunak hirugarren postua ziurtatu zion Golden Trail World Serieseko sailkapen orokorrean.

Argazkia: © Xabier Agirre